Waarom Artistlist als Artiest?

Wil jij de beste shows aangereikt krijgen? Dan is het belangrijk dat je weet wat de beste shows zijn, zodat je vervolgens aan kunt tonen dat jij die beste show waard bent.

Door automatisering te combineren met echte reviews vertellen ondernemers elkaar waar jouw kwaliteiten liggen. Terwijl jij en andere artiesten elkaar vertellen hoe de zaken ervoor staan bij een ondernemer. Klinkt simpel, en dat is het eigenlijk ook.

Daarnaast verzorgen we de facturatie, zodat je ook hier geen tijd aan kwijt bent. Als artiest moet je doen waar je goed in bent: muziek maken en knallende optredens verzorgen!

Kortom: Presenteer je eenvoudig online, bepaal zelf voor welke boekingen je beschikbaar bent en speel de sterren van de hemel bij talloze ondernemers.

Artistlist, the future of bookings!

Wat kost Artistlist als Artiest?

Inschrijven en een profiel aanmaken is bij Artistlist geheel gratis.
Wanneer wij ons werk goed doen, en dit in een boeking resulteert, houden we maximaal 9% van de gage in.
Wil je nu meteen beginnen?

Een profiel aanmaken

Om jezelf goed te presenteren en gebruik te kunnen maken van de service is het aanmaken van een artiestenprofiel noodzakelijk. Dit is opgesplitst in een aantal belangrijke onderdelen:

Algemene & bedrijfsgegevens

Bij de algemene en bedrijfsgegevens vragen we naar de belangrijkste gegevens om op de juiste wijze contact met je te onderhouden en de administratie goed te kunnen doen. Uiteraard zijn deze gegevens veilig bij ons. Om te weten hoe wij met deze gegevens omgaan kun je onze privacyverklaring raadplegen.

Een act

Bij het tabblad “acts” kun je één of meerdere profielen aanmaken. Dit profiel maak je aan om jezelf zo goed mogelijk online te presenteren en een ondernemer een beeld te geven wat hij van een optreden kan verwachten. Hoe beter jij jezelf presenteert, hoe meer boekingen er binnen zullen komen. Hieronder een opsomming met punten die een act compleet maken:

Bekijk vervolgens eenvoudig hoe jouw profiel eruitziet.

Gages

Nadat je met een profiel hebt aangegeven hoe een optreden van jouw act eruitziet, mag je aangeven wat je minimaal wil ontvangen voor een optreden. Ja, minimaal! Wij zorgen dat je niet benaderd wordt voor aanbiedingen onder dit bedrag. Maar scoor jij bovengemiddeld met je optredens, dan kun je zomaar een aanvraag ontvangen met een budget dat hoger is. Zo kun je echt beter worden, ook financieel!

We hebben de gages in 3 tijdsblokken verdeeld:


Je kunt per tijdsblok aangeven welke minimale vergoeding je wil ontvangen.

Oproepen ontvangen

Om het voor beide partijen zo makkelijk mogelijk te maken, kan de ondernemer een oproep plaatsen. Aan de hand van zijn voorkeuren en budget checkt Artistlist of het een interessante boeking is voor jou.

Wanneer een boeking interessant is voor jou ontvang je een e-mail. Jij geeft aan of je beschikbaar bent of niet. De ondernemer kiest vervolgens wie hij wil boeken.

Krijg je meerdere oproepen voor dezelfde datum? Zeg gerust dat je beschikbaar bent. Wanneer je door de ene ondernemer gekozen wordt, verdwijn je automatisch uit het “Ik ben beschikbaar”-overzicht van de andere ondernemer(s). Op deze manier is het voor beide partijen efficiënt en overzichtelijk.

Boekingen

Wanneer een boeking bevestigd wordt, dan krijg je hier bericht over via de mail.

In het tabblad “boekingen” bekijk je al jouw boekingen in één overzicht. Hierin zie je gemakkelijk wanneer je waar moet zijn en hoeveel je betaald krijgt. Je kunt eenvoudig checken wat de verwachting van deze locatie is. En de factuur die wij namens jou naar de ondernemer hebben gestuurd is hier makkelijk te downloaden voor je boekhouding.

Reviews

Het unieke aan Artistlist is dat we de kwaliteit van beide partijen inzichtelijk maken. Als artiest beoordelen jij en de ondernemer elkaar – geheel anoniem – na een boeking. Om dit voor jou als artiest zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te houden beoordeel je de ondernemer op een aantal vaste eigenschappen. Geen lange teksten, maar binnen 1 minuut een score geven van 1-5 op een aantal punten.

Betalingen

Een ondernemer ontvangt na het optreden automatisch de factuur voor jouw optreden waarna betaalprovider Mollie ervoor zorgt dat het geld op jouw rekening komt.
Je hoeft dus zelf geen factuur te sturen, die maken we namelijk al voor je. Ook deze is makkelijk in te zien en te downloaden in het tabblad “boekingen”.